Over de stichting

Wat doet de Stichting Paul Mijksenaar (SPM)?
Stichting Foundation Paul Mijksenaar (officiële naam), een wereldwijd multidisciplinair centrum voor onderzoek en debat op het gebied van information design en architectuur. De stichting tracht dit te bereiken door het initiëren van eigen projecten zoals het geven van cursussen, lezingen en workshops. Alsmede het ontwikkelen van standaards. Daarnaast stelt de stichting haar eigen kenniscentrum ter beschikking voor het bereiken van deze doelstelling. In 2011 is de Paul Mijksenaar Design for Function Award in het leven geroepen door de stichting. Het betreft een nieuwe prijs voor dienstbaar ontwerpen.

Kan ik het archief bezoeken?
Het archief van de Stichting Paul Mijksenaar is een privé instelling, en niet toegankelijk voor het publiek. Uitzonderingen worden gemaakt ten behoeve van onderzoek, en voor studenten die werken aan scripties of speciale projecten op het gebied van bovenstaande categorieën. Materiaal kan alleen bij de Stichting Paul Mijksenaar ingekeken worden na het maken van een afspraak. Er kan wel (tegen kostprijs) gekopieerd worden.

Voorwaarden
Ingeval van verschijning van onderzoek of scriptie dient ten minste één exemplaar toegezonden te worden aan de stichting. Iedere bezoeker van het archief betaalt € 25,-. Na ontvangst van bovengenoemd exemplaar zal de borg teruggestort worden.

Hoe kom ik in contact met de Stichting?

Voor de rest van 2020 blijft het archief gesloten. We volgen hiermee de coronarichtlijnen van de Rijksoverheid.

Het archief is telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur. U kunt vragen naar Ellen de Ringh de Vries of Jasper van den Broek. Daarnaast kunt u contact opnemen via: archives[at]mijksenaar.com
Houd rekening met een termijn van drie weken voor het plannen van een afspraak.

ENGLISH

Advertisement